
4 Porcje | Czas przygotowania 30 min
SKŁADNIKI
1 główka / młodej kapusty
2 sztuki / młodej marchewki
1 sztuka / cebuli
1 l / bulionu drobiowego
1 pęczek / kopru
2 liście / laurowe
4 ziarna / ziela angielskiego
½ sztuki / cytryny
½ łyżki / masła klarowanego
Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści, myjemy a następnie szatkujemy. Z cytryny wyciskamy sok. Koper myjemy i drobno siekamy.

W garnku rozpuszczamy masło klarowane. Na rozgrzane masło wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli wrzucamy startą marchewkę i chwilę smażymy, ok. 2 min. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę.

Całość zalewamy bulionem, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kapustę gotujemy 15 min. od czasu do czasu mieszając. 5 min przed końcem dodajemy sok z cytryny i koperek.
Related post: Understanding Tadalafil: A Comprehensive Guide for Informed Decisions


