i Love Cooking
i Love Cooking
  • O mnie
  • Przepisy
  • Kontakt
  • English
Zupy  /  10/11/2019

Zupa z czerwonej fasoli z wołowiną

Rate this post
8 Porcje | Czas przygotowania 120 min

SKŁADNIKI
500 g / wędzonych żeberek
500 g / wołowiny (może być udziec)
1,5 l / bulionu drobiowego
2 sztuki / czerwonej cebuli
2 sztuki / batata
2 sztuki / marchewki
2 ząbki czosnku
1 puszka / czerwonej fasoli
1 puszka / kukurydzy
1 sztuka / czerwonej papryki
1 sztuka / żółtej papryki
1 sztuka / papryczki chilli
1 puszka / pomidorów
250 ml / passaty pomidorowej
1 sztuka / szalotki
½ łyżeczki / papryki wędzonej
Olej rzepakowy
Oliwa z oliwek
Pieprz cayenne
½ łyżeczki / cukru brązowego
Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA

Wędzone żeberka wkładamy do bulionu drobiowego i gotujemy przez godzinę. Przepis na bulion drobiowy znajdziesz tutaj. W czasie, gdy żeberka się gotują przygotowujemy pozostałe składniki. Paprykę czerwoną i żółtą myjemy, kroimy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych. Tak przygotowane papryki układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 20 minut z opcją grill na 200˚C. Gdy się upieką, gorące papryki przekładamy do woreczka strunowego na 10 min. Dzięki temu skóra z nich łatwiej zejdzie. Obrane papryki kroimy w dużą kostkę

Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Batata i marchewki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Papryczkę chilli i szalotkę kroimy w drobną kostkę. Czerwoną fasolę i kukurydzę odsączamy na sicie.
Wołowinę kroimy w niedużą kostkę. Następnie na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy wołowinę (partiami, aby nie było za dużo na patelni) na złoto z każdej strony tzn. ok. 2 minut z każdej strony. Przesmażoną wołowinę zdejmujemy z patelni i odkładamy do miski.

Na tej samej patelni podsmażamy czerwoną cebulę, jeden ząbek czosnku, papryczkę chilli, pokrojone bataty i marchewkę. Warzywa smażymy ok. 10 minut. Usmażone warzywa zdejmujemy z patelni.

Na tej samej patelni na odrobinie oliwy z oliwek podsmażamy pokrojoną szalotkę i jeden ząbek czosnku.
Po ok. 2 minutach dodajemy pomidory z puszki i passatę pomidorową. Dodajemy sól, pieprz i cukier. Całość przesmażamy razem ok. 15 minut.

Gdy bulion z żeberkami będzie gotowy, dodajemy do niego pozostałe składniki: przesmażoną wołowinę, warzywa oraz pomidory. Dodajemy również czerwona fasolę i kukurydzę z puszki.
Doprawiamy całość solą, pieprzem oraz wędzoną papryką i pieprzem cayenne. Gotujemy ok. 30 minut, tak aby wołowina była miękka.

Tags

  • wędzone żeberka
  • wołowina

Nawigacja wpisu

Bulion drobiowy
Sałatka nicejska

Warning: Undefined variable $lang in /home/klient.dhosting.pl/miwanczuk/ilovecooking.pl-xee4/public_html/wp-content/themes/Gotowanie/footer.php on line 14
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć lub treści bez zgody iLoveCooking.pl zabronione.
webadmin : m
Ta strona wykorzystuje pliki cookie, w celu analizy ruchu na stronie.
Zakładamy, że jesteś w porządku z tym, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz.
WiemI don't agree Więcej tutaj
Polityka Prywatnosci

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
Scroll Up