i Love Cooking
i Love Cooking
  • O mnie
  • Przepisy
  • Kontakt
  • English
Przystawki  /  01/06/2019

Tatar

5/5 - (1 vote)
2 Porcje | Czas przygotowania 20 min

SKŁADNIKI
300 g / polędwicy wołowej
2 jajka
2 sztuki / szalotki
4 sztuki / ogórka konserwowego
50 g / marynowanych podgrzybków
2 łyżki / oliwy z oliwek
1 łyżka / wody gazowanej
1 łyżeczka / musztardy francuskiej
1 łyżeczka / musztardy dijon
½ łyżeczki / miodu
Sok z cytryny
Sól
Świeżo mielony pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Polędwicę wołową drobno siekamy. Można ją delikatnie podmrozić przed siekaniem, wtedy będzie łatwiej. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki i grzyby również kroimy w kostkę.
W małej miseczce mieszamy musztardy, miód i sok z cytryny.
Do posiekanej polędwicy dodajemy sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i wodę. Wyrabiamy mięso i dzielimy na dwie porcje.
Na dużym talerzu układamy mięso, połowę pokrojonej szalotki, ogórków i grzybków. Dodajemy wcześniej przygotowaną musztardę również na talerz. W mięsie na talerzu robimy wgłębienie i wbijamy żółtko. Proponuję wcześniej sparzyć jajka.
Całość przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

Tags

  • wołowina

Nawigacja wpisu

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym
Kalmary z warzywami

Warning: Undefined variable $lang in /home/klient.dhosting.pl/miwanczuk/ilovecooking.pl-xee4/public_html/wp-content/themes/Gotowanie/footer.php on line 14
Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie i rozpowszechnianie zdjęć lub treści bez zgody iLoveCooking.pl zabronione.
webadmin : m
Ta strona wykorzystuje pliki cookie, w celu analizy ruchu na stronie.
Zakładamy, że jesteś w porządku z tym, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz.
WiemI don't agree Więcej tutaj
Polityka Prywatnosci

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT
Scroll Up